Don't shoot me santa

Klockan är nu 00:11, datumet är 24.12.2008. Det har varit julafton i elva minuter.
Det finns ingen snö utomhus, det har faktiskt varit flera plusgrader i dag. Alla ljusslingor och adventsljusstakar som folk har satt upp känns bara som onödigt krims-krams. Jag känner verkligen inte minsta julkänsla.
   Egentligen slutade jag tycka om julen för ungefär två år sen, det är inget för mig. Jag har varit med om jular som varit mindre bra, jag upplever att folk blir stressade, lättretliga och smått giriga när julen närmar sig. Det blir alldeles för mycket av det här att folk ska vara snälla mot varandra och att allt ska vara så trevligt, allt känns tillgjort och jag klarar inte av det.
Julen är inte vad den var.
   Jag kommer ihåg när det var en meter snö ute, när min lillebror började gråta i rädsla för tomten som egentligen var våran farfar, när det knackade på dörren och det visades sig vara en trätomte - jag fattade aldrig hur den kunde knacka när alla var i huset, när jag och mina bröder i smyg försökte få reda på vad som fanns i paketerna.
Vad var det som hände? Varför är det inte så nu? Jo det är klart, vi, jag och mina bröder blev äldre. Vi började önska oss pengar och dyra komplicerade saker istället för enkla leksaker. Vi slutade uppskatta småsakerna.
Så, i min familj är det inte alls som det brukade. Jag vet inte riktigt när det ändrades, kanske var det när vi började fira jul här hemma istället för i stugan i Dalsland. På den punkten känner jag mig skyldig, eftersom jag ville vara i närheten av mina vänner.
   Så nu firar vi inte längre jul med släktingar, nu är det bara familjen. Vi köper inte längre en massa julklappar till julafton, utan det blir något dyrare på mellandagsrean istället. Det enda som egentligen är sig likt är julbordet, vilket gör det till julens höjdpunkt. Med skinkan, köttbullarna, prinskorvarna, sillen, Janssons frestelse, julmusten, dopp i grytan och allt annat gott som hör till.

Egentligen fattar jag inte varför jag sitter och gnäller. Jag är ju som sagt inte så mycket för julen. Jag funderar till och med på att sluta fira den helt när jag blir äldre, spara pengarna till något annat istället. Jag har valt att inte pynta mitt rum överhuvudtaget i år. Men jag antar att jag saknar känslan man hade när man var liten. Pirret i magen när man vaknade på morgonen den 24e December. Förväntan som fanns i rummet när man började öppna julklapparna och glädjen som fyllde kroppen när man fick det man önskade sig.

Klockan är nu 01.19, det har varit julafton i 79 minuter. Snön är lika obefintlig som om det vore mitt i sommaren. Jag sitter och tittar/lyssnar på RENT istället för att sova eller lyssna på jullåtar. Julkänslan är fortfarande helt försvunnen.

Detta är min julhälsning till er antar jag. God(eller vad ni nu vill kalla det) Jul.

Kommentarer
Postat av: Elin/Sugar

God Jul, hoppas det blir en bra dag iaf :o Det kan vara trevligt att umgås med familjen ibland :)Alla utom jag verkar vara opepp på julen i år :S

2008-12-24 @ 11:41:08
URL: http://quileuteheartbeat.blogg.se/

Fyll i här:

Detta heter jag:
Remembralls?

Här är min email

Och här är min blogg:

Jag tycker så här:

Trackback
RSS 2.0