How do you measure a year in the life?

2008 - 2009
Ett år, femtiotvå veckor, trehundrasextiosex dagar.   2007 kände jag på mig att 2008 skulle bli bra. Och det blev det, utan tvekan. Jag kan till och med säga att det var ett av de bästa åren hitills. Ett händelserikt år.

   Jag började året med att klippa mig och färga håret rött. Dagen innan skolan började var jag på min första FeFo-träff, något som jag inte ångrar någonstans. Lärde känna helt underbara människor.
   I mars såg jag Neverstore live, åkte till Trosa för att praoa och var med i en kabaré i skolan. Min 15-årsdag firades uppe i Dalarna och Fjätervålen.
   WHPG - We're the Harry Potter Generation i april. Det betydde en helg i Karlstad tillsammans med en massa HP-nördar. Helt klart ett minne för livet, inte minst när vi satt uppe till gryningen och pratade.
Vi får inte glömma mina första klackskor som införskaffades i slutet av månaden och som gjorde så att varenda människa på skolan hörde när jag kom.
   Maj, början av sommaren. Mitt bevis på riktig kärlek tog slut, kärleken mellan min bror och hans dåvarande flickvän. Detta ledde till stor saknad efter personen som är som en storasyster till mig. Det är ju inte så lätt att träffas när personen bor på andra sidan Sverige...
   Sommaren 2008. Juni, juli, augusti. Tjejerna i 9c träffades hemma hos Mimmie och hade det väldigt trevligt. Lagom till skolavslutningen så klipptes mitt hår av, det blev kort. Jag fick tack vare min bror höra Paramore live från Hultsfred, genom telefonen. I slutet av juni tog jag tåget upp till Norrland och klöverträsk, där jag bodde hos Denise i nio dagar. Helt klart sommarens höjdpunkt.
Den femte juli var det dags för ännu en lite större FeFo-träff, Back to the Future i Gbg. Efter att ha varit i både Åmål och Västerås så var det dags för Halmstad, där jag och Signe var på en konsert med Håkan Hellström. Det var väldigt trevligt.
08-08-08 spenderades just i 08, Stockholm, med familjen.
En stor del av sommaren tillbringades på klipporna och i vattnet tillsammans med väldigt underbart folk. Det var helt enkelt perfekt. Men sommar är som sagt kort och snart var hösten och skolan tillbaka. Början av det sista året i grundskolan, nian. Vi var nu äldst på skolan, lätt ett av de bästa skolåren. Men självklart känner man att det är på väg att ta slut och man vill inget hellre än att frysa tiden och bara få vara 15 i all evighet. Men detta är tyvärr omöjligt. Lärarna började oavbrutet prata om gymnasiet, kraven på en själv över att kunna fixa betygen blev högre. Nu gällde det ju för intagningen.
   Wake me up when september ends. Skolan fortsatte. Ännu en konsert med Håkan, den här gången på Liseberg. 29/9 ett av årets bästa dagar, då jag blev tillsammans med min Fredrik.
   Oktober, hösten började komma på riktigt. Min och mina vänners årliga höstdag. Världens bästa farmor åkte in på sjukhuset och allt skakades till lite grann. Men hon klarade det, även om hon inte kommer bli helt återställd.
Jag bestämde mig för att lägga till lite svart i mitt röda hår. Det blev topparna och en slinga i luggen.
   Plötsligt var det årets sista månad. Jag var med i Orust Lucia. Träffade Per Gessle och fick min skiva signerad. Julen firades hemma, och årets julklapp var en Nikon D80.
Sen mina damer och herrar kom vi till den 31 december, årets absolut sista dag. Detta firades med de bästa, hemma hos Madde. Med mat, spel, prat och en massa skratt.
Kortfattat, mitt 2008.

   Men året har gått för fort. Jag kan inte fatta att det är ett år sen som jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv, börja skita i vad andra tyckte, bli en gladare person. För 52 veckor sen kände jag inte ens min pojkvän. Och det känns läskigt att jag för bara 366 dagar sen inte alls kände mig orolig inför framtiden.

   Men nu är frågan, kan 2009 bli minst lika bra? Av någon anledning så känns det inte alls så, men man kan ju hoppas.
2009 innebär mycket, nationella prov, Auschwitz, slutbetyg, gymnasiet. Jag kommer skiljas från mina vänner och världens bästa klass. Min bästa vän flyttar till Varberg, henne kommer jag få träffa väldigt mycket mindre. Big sis' flyttar till Göteborg, henne kommer jag förhoppningsvis få träffa oftare. Allt kommer att förändras, men jag antar att man får göra det bästa av situationen.
Jag tänker ta dagarna som de kommer, en i taget.
The beauty is in what you make it. 


Kommentarer
Postat av: Vampyr <3

2008 har varit bäst och sämst. Jag kommer sakna dig!

2009-01-02 @ 17:35:17
URL: http://silently.blogg.se/
Postat av: Vampyr <3

2008 har varit bäst och sämst. Jag kommer sakna dig!

2009-01-02 @ 17:35:28
URL: http://silently.blogg.se/
Postat av: F

Ett av de bättre åren.

Det kanske inte framgick, men Håkan var den 26/9 och vi blev som sagt ihop den 29/9 men det är ju egentligen bara lite onödig info. Men någon människa vill säkert resa tillbaka till när Håkan spelade, och då är det ju bra om stackaren kommer rätt.

Jag älskar dig!

2009-01-04 @ 20:04:28
Postat av: mwiik

"Maj, början av sommaren. Mitt bevis på riktig kärlek tog slut, kärleken mellan min bror och hans dåvarande flickvän. Detta ledde till stor saknad efter personen som är som en storasyster till mig. Det är ju inte så lätt att träffas när personen bor på andra sidan Sverige..." :( :(

så söt är du erica, och du kommer alltid att vara min lillasyster, alltid. Vad som än händer. och jag finns alltid, glöm inte det. Jag älskar dig och jag saknar dig<3

2009-01-21 @ 23:21:45
URL: http://prelude.blogg.se/
Postat av: Denise

Vi får helt enkelt se till att 2009 blir ett underbart år, Erica<3! Vi får gör allt för att det ska bli ännu bättre om det nu är möjligt!

Kom ihåg att det är bara att sms:a eller ringa när du vill<3!


Fyll i här:

Detta heter jag:
Remembralls?

Här är min email

Och här är min blogg:

Jag tycker så här:

Trackback
RSS 2.0